tekening de boekpresentatie van ‘2500 dagen RuSt’, 2500dagenrust, boekpresentatie, foto's, hotel droog, plog

de boekpresentatie van ‘2500 dagen RuSt’

Vrijdag was de dag waar we al maanden naartoe aan het werken waren. De boekpresentatie bij Hôtel Droog in Amsterdam. De woensdag ervoor had ik één boek, donderdag had ik er 56, die ik als een bezetene heb gesigneerd, en vrijdag had ik er gelukkig genoeg voor alle aanwezigen die een boek kwamen ophalen. Emil was er ook, vandaar deze prachtige foto’s. Ik heb er een soort plog van gemaakt, ondanks dat Martine dat al gedaan heeft.

Zie hier de dozen met genummerde boeken waar ik een tekening in gemaakt had voor een aantal Voordekunst-donateurs. Er is hier een hoop sjouwers aan vooraf gegaan.

Mensen stroomden gestaag binnen.

 

Het werd drukker en gezelliger.

 

Ondertussen was ik driftig mijn speech aan het voorbereiden, wetende dat er een man na mij zou gaan spreken die spreken als beroep heeft.

 

bonbons-van-tout

Er was lekkers van Pattiserie Tout

 

en aan de andere kant van de ruimte was de nieuwe garde alweer vers materiaal aan het maken.

 

Speech! “Waarom heb ik dit boek gemaakt: omdat het niet kan.” Ik sprak over het proces dat Tim Beijer en ik doorgemaakt hebben bij het maken van dit onmogelijke boek.

 

eerste-boek

Daar is de man aan wie ik het eerste boek mag overhandigen. Het is Michiel Veenstra, groot stripliefhebber, vriend, en hij kreeg sowieso het boek omdat hij via Voordekunst had ingetekend. Maar dat laatste speelde niet mee natuurlijk.

 

eersteboek2

Hebbes. Michiel sprak mooie dingen uit.

 

michiel-en-ruben

Die ons zo deden glunderen. Proost! Bedankt iedereen!

 

martine

<3 Martine

 

drank-en-boris

Proost!

 

signeren

Toen begon de rij. Iedereen wilde z’n boek natuurlijk, en bij nog ongesigneerde boeken wilde ik nog iets voorin zetten. Martine wapperde me met de doosjes wat koelte toe en verpakte er daarna de boeken mee.

 

stempelen

Elk boek kreeg een mooi stempeltje en een nummer.

 

pulken

Bij sommige boeken liet ik nog even zien hoe de omslag-typografie tevoorschijn gepulkt diende te worden. Een heerlijk werkje.

 

pulken2

Op voorplat en rug.

 

 

overhandiging

Alsjeblieft Petra!

 

overhandiging2

Hier Janine!

 

mama

Alsjeblieft Moedertje (die voorgedrongen had… mag best).

 

piezografie1

Er waren ook reproducties (hoi Patty en Maud!)

 

piezografie2

Deze tekende ik toen ik het geboortekaartje van de zoon van Fons (links) en Ilse (rechts) gemaakt had.

 

piezografie3

Droste-alert!

 

 

En zelfs een paar ingelijste speciaal voor de donateur getekende originelen.

 

tekening

We zouden het bijna vergeten, maar er staan dus tekeningen in het boek, 2500 stuks. En daar ben je wel even zoet mee. Zes uur ruim als je naar elke tekening tien tellen kijkt. Fons doet een poging,

 

het-was-warm

Had ik al gezegd dat het warm was? Zeker als je drieënenhalve kilo boek moet torsen.

Toen ik uitgetekend was, waren velen al huiswaarts. Bedankt, ook aan de mensen die ik niet heb kunnen spreken. Deze week ga ik een plannetje maken voor iedereen die nog geen boek heeft kunnen bemachtigen. En voor wie er geen krijgt maar er wel een wil, dat kan in de shop hier op de site.

Heel veel dank ook aan Maarten die daags voor de presentatie deze nieuwe site stilletjes online gezet heeft, en met wie ik de avonden een live-verbinding had om het zo te maken. Tot over 2500 dagen, of ergens daarvoor.

Alle foto’s vind je hier.

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *